2316 010 929, 698 5877 112 info@sofiakalpourtzi.gr

Ομάδες ενδυνάμωσης εφήβων

Ομάδες ενδυνάμωσης εφήβων

Η ομάδα ενδυνάμωσης εφήβων παρέχει πολλά πλεονεκτήματα για τους συμμετέχοντες. Οι έφηβοι μπορούν να αισθάνονται υποστήριξη και κατανόηση από άλλους έφηβους που αντιμετωπίζουν παρόμοιες προκλήσεις και προβλήματα.

Η ανταλλαγή εμπειριών δημιουργεί μια αίσθηση αλληλεγγύης και ανάπτυξης της αυτοπεποίθησης. Βρίσκουν ένα ασφαλές και υποστηρικτικό περιβάλλον για την ανακάλυψη των δυνατοτήτων τους, των ενδιαφέροντών τους και της ταυτότητας τους.

Οι έφηβοι μαθαίνουν να αναγνωρίζουν και να εκφράζουν τα συναισθήματα, τις ανησυχίες και τις ανάγκες τους μέσω της αλληλεπίδρασης με τα άλλα μέλη της ομάδας. Ακόμη, αποτελεί μια ευκαιρία για την εκμάθηση και την ανάπτυξη δεξιοτήτων επικοινωνίας, συμπεριλαμβανομένης της αποτελεσματικής ακρόασης, της διαπραγμάτευσης, της συνεργασίας και της επίλυσης προβλημάτων με άλλους.

Τέλος, η ομάδα συνδράμει στην αντιμετώπιση και την πρόληψη των προβλημάτων, καθώς οι ομάδες ενδυνάμωσης εφήβων προσφέρουν ένα περιβάλλον όπου μπορούν να συζητηθούν προβλήματα όπως η κατάθλιψη, οι εθισμοί, η βία, η πίεση της σχολικής ζωής κλπ.

Οι συμμετέχοντες μπορούν να αποκτήσουν νέες προοπτικές και να ανακαλύψουν εναλλακτικούς τρόπους αντιμετώπισης προβλημάτων αυξάνοντας την ψυχική τους ευημερία.